We’re always keen to talk with anyone interested in joining our Beach House teams. If you’re interested in working with us, please take a look at our latest vacancies and get in touch to find out more.
Hywel announced to his parents that he wanted to become a chef at the tender age of 12. Not even he remembers who or what influenced his decision but we’re so glad something clearly did. When Hywel says he will do something then it happens. His first foray into the kitchen began at Coleg Menai in Bangor, before being sent to work at the Lanesborough in London one summer by his lecturer. He quickly navigated the culture shock of moving from his rural Welsh-speaking environment in Bethesda, to the super busy and English-speaking environment in the kitchen in the big smoke. His next role was with Simon Radley at the Michelin-starred Chester Grosvenor, rising to Sous Chef before returning to Wales under Shane Hughes at Ynyshir, near Machynlleth. Together they achieved three Rosettes and a Michelin star at this now iconic Welsh food destination.
Dywedodd Hywel wrth ei rieni ei fod am fod yn gogydd pan oedd yn 12 oed. Dydy e hyd yn oed ddim yn cofio pwy neu beth ddylanwadodd ar y penderfyniad hwn ond yn sicr fe wnaeth y penderfyniad iawn! Pan fydd Hywel yn dweud y bydd yn gwneud rhywbeth yna mae’n cadw at ei air. Mentrodd i’r gegin am y tro cyntaf yng Ngholeg Menai ym Mangor, cyn cael ei anfon i weithio yn y Lanesborough yn Llundain un haf gan ei ddarlithydd. Daeth yn gyfarwydd yn gyflym iawn â’r sioc ddiwylliannol o symud o’i amgylchedd gwledig Gymraeg ei hiaith ym Methesda, i’r amgylchedd prysur iawn a Saesneg ei iaith yn y gegin yn y ddinas fawr. Ei rôl nesaf oedd gyda Simon Radley yn y Chester Grosvenor sydd â seren Michelin, ac fe gafodd ei ddyrchafu’n Sous Chef cyn dychwelyd i Gymru i weithio gyda Shane Hughes yn Ynyshir, ger Machynlleth. Gyda’i gilydd llwyddon nhw i ennill tri Rosette a seren Michelin yn y bwyty Cymreig yma sy’n eiconig erbyn hyn.